Over ons

De naam zegt het al, Eetkaffee de Dijlemolens, bevindt zich op de plaats waar vroeger een industriŽle bloemmolen was. Heden ten dagen is er op deze plaats aan de Dijle onder het gebouw nog steeds een metalen waterrad, maar is niet langer in gebruik.

De Dijlemolens bevinden zich vlak tegen het Groot Begijnhof, op wandelafstand van het centrum. In de zomer kan je er genieten van de rust op het mooie terras, of kan je aan een tafeltje zitten vlakbij de mooie, grote toog.

De Dijlemolens is een gezellig ingericht restaurant met een sfeervolle verlichting en mooie houten balken aan het plafond. De ruimte heeft verschillende niveaus en er zijn zeteltjes voorzien om in onderuit te zakken met een glaasje wijn of een tasje koffie. Er is ook kinderspeelgoed aanwezig om de kleinsten onder ons bezig te houden.

De kaart van de Dijlemolens biedt een ruime keuze. De rode draad doorheen de gerechten is het gebruik van streekproducten zoals Chardonnay Meerdael, Leuvense Fonskes, Kortrijk dUtsel en Confituren Wildiers, die gecombineerd worden met ingrediŽnten uit de wereldkeuken. Alle streekproducten die in het eten verwerkt worden, kan je ook ter plekke kopen. Op de menukaart vinden we tapas, tortilla's, croques, pasta's, vlees- en visgerechten, wokgerechten, salades, artisanale kroketten en enkele desserts. De Dijlemolens heeft bovendien een ruim aanbod aan wijnen en bieren. Voor elk wat wils, dus.
 
De Dijlemolens
Zwarte Zusterstraat 16/4
3000 Leuven
Copyright © 2019 door De Dijlemolens. Webdevelopment door FW4.
Algemene voorwaarden - Privacy
Je bent niet aangemeld. Aanmelden.